De Kwakzalvers van Kakelenburg Review

Pluimgewicht arena Prijswinnaar Arena
Follow
7.8

Beloftevol

8.6

User Avg

Je leest een ingezonden user review die niet door Boxing Meeples geschreven werd.

Kwakzalvers is een spel voor 2 tot 4 spelers waar het de bedoeling is om drankjes 🍯 te brouwen. Je maakt dus eigenlijk een toverdrank met je ingrediënten. Maar opletten, want te veel knalerwten in drankje en BOEM 💣, de ketel ontploft.

De kwakzalvers van kakelenburg spelonderdelen - Boxingmeeples - board game shop

GAMEPLAY

Het spel bestaat uit 9 rondes die op dezelfde manier gespeeld worden. Bij het begin van elke ronde draai je een waarzeggerskaart om. Deze geeft aan het begin of einde van de ronde extra voordelen. 💎
Daarna ga je uit je buidel blind ingrediënten trekken om op je ketel te plaatsen. In je buidel zitten zowel witte knalerwten als gekleurde fiches( ingrediënten). Je beslist zelf wanneer je stopt met fiches nemen, wetende dat je een maximum totaal van 7 witte knalerwten op je ketel mag hebben.
Heb je meer dan 7 knalerwten dan ontploft de ketel en krijg je op het einde van de ronde geen bonus. Deze bonus is belangrijk om extra ingrediënten toe te voegen aan je buidel en in de volgende ronde te gebruiken.
Iedere ronde krijg je dus meer fiches in je buidel waardoor het spel uitdagender wordt. Alle gekleurde fiches hebben bepaalde eigenschappen die je kan terug vinden op de ingrediënten boeken.
Na iedere ronde worden de punten geteld en ga je naar de volgende van de 9 rondes.
Bij de start van de volgende ronde krijgen spelers met minder punten extra voordelen zodat ze kunnen inhalen, zo blijft het leuk voor iedereen.
Na 9 ronden is het spel ten einde en zie je wie de beste kwakzalver is.

CONCLUSIE

De kwakzalvers van Kakelenburg is een echt familie spel. De uitleg is duidelijk, de gameplay makkelijk en het ziet er fantastisch uit. Daar het spel voornamelijk op geluk gebaseerd is zal ieder type speler dit leuk vinden.
Als ik dan toch een minpuntje moet aanhalen, dan is het spel voor tactische spelers iets minder interessant door de hoge geluksfactor.
Wij hebben het spel gespeeld met zowel de kinderen als met de grootouders en allen vinden ze het super leuk. Een spel gemaakt voor een gezellige avond met vrienden en/of familie.👨‍👩‍👧‍👦

Deze review is geschreven door Jonathan Schouteere en verscheen eerst op rood_met_witte_stippen

7.8

Beloftevol

Lost Password