Extraordinary Adventures: Pirates! Review

Pluimgewicht arena
Follow Koop deze game!
7.2

Beloftevol

7.2

User Avg

Extraordinary adventures: Pirates maakt van jou een stoere piratenkapitein. Jij en je rivalen loodsen hun galjoenen door de Caraïbische wateren. Onderweg plunderen jullie de voorraden van welgestelde handelaren. In veilige havens ruilen jullie die buit weer om voor rijkdommen. Wie het eerste Trinidad bereikt, wint het spel.

Extraordinary adventures: pirates spelinhoud - Boxingmeeples - board game review

De wet op de piraterij

Het spelbord toont de Caraïben met zijn koloniale havens. Op de map staan drie beschikbare vaarroutes. Elke speler leidt één schip per route naar de gezamenlijke eindhaven te Trinidad. Onderweg wijk je hiervan af om goederen te plunderen en weer in te ruilen voor schatkaarten. Wanneer 1 speler Trinidad bereikt op één van zijn sporen, eindigt het spel meteen voor iedereen. Spelers krijgen punten in verhouding tot hun positie op elk van de routes.

Extraordinary adventures spelbord - Boxingmeeples - board game reviewDe wind wordt in de zeilen geblazen door je handkaarten. Zulke kaarten kunnen op twee manieren gespeeld worden. Ofwel verplaats je één van je schepen net zoveel plaatsen als het kaartje vermeld, ofwel voer je de tekst op het kaartje uit. In veel gevallen zal deze laatste actie er voor zorgen dat je je zwakkere kaarten uit het spel kan halen. Hierdoor verbeter je dus je hand en bewegingsmogelijkheden. Elke kapitein start met 10 zulke kaarten. Van de vijf die je daarvan in de hand neemt, speel je er drie. Onderweg verdien je nog extra, sterkere kaarten in de havens en bij de handelaars. 

Tijdens je reis gebruik je je buit om schatkaarten te kopen. Als je aanlegt in een haven kan je ze daar kopen. Je hebt hier de juiste combinatie van goederen voor nodig. In ruil verdien je extra punten bij de eindtelling.

Een gevorderde versie maakt dit spel interactiever. Je krijgt de beloning dubbel als je de schatkaart kan bemachtigen, die je eerder reserveerde met een houten piraat. Omgekeerd kan je punten verdienen door de piraat van een tegenstrever te bemachtigen.

Binnenhalen of kielhalen?

Extraordinary adventures pirates piraat - Boxingmeeples - board game reviewExtraordinary adventures: pirates is een pretentieloos spel. Het combineert eenvoudige spelregels met een rijke keuze aan strategische mogelijkheden. Maak je de omweg naar de havens om schatkaarten te kopen en verlies je daardoor je positie op dat spoor? Gebruik je de optie om je handkaarten te verbeteren?

De kwaliteit van de spelonderdelen is bovengemiddeld. Je koopt een stevige doos met en mooi, groot spelbord. Miniatuurscheepjes bevaren de Caraïbische wateren. Must play voor elke wannabee kapitein Zwartbaard!

Good

  • veel strategische keuzes
  • goed gestroomlijnd
  • mooie componenten

Bad

  • kleuren zijn soms onduidelijk
  • plastic scheepjes en houten piraten
7.2

Beloftevol

Artwork - 7.5
Complexiteit - 6.5
Herspeelbaarheid - 8.6
Spelerinteractie - 6.4
Componenten - 7.1

Lost Password