Gùgōng

Follow Koop deze game!
7.3

Beloftevol

8.1

User Avg

Gùgōng
Gugong Bordspel Kopen - Boxing Meeples Webshop Board Games

Gugong het spel, niet de stad, werd ontworpen door Andreas Steding.  Een eerder spel van hem is Hansa Teutonica. Voor het artwork werkte hij samen met Andreas Resch. Leuk weetje: Gugong werd uitgegeven door Gamebrewer, een Belgische publisher uit Turnhout.  Gamebrewer is een sterk opkomende uitgever van boardgames met enkele hitjes achter zijn naam zoals Chimera Station, Fuji Koro en Gentes...maar deze Gugong is zonder enige twijfel hun grootste succes tot nu toe. Bedankt Turnhout en vive la Belgique!

Het ruilen van geschenken

Maar terug naar China! Corruptie was diepgeworteld in het Chinese keizerrijk, ook al stond er niet minder dan de doodstraf op. Maar ambtenaren zouden geen ambtenaren zijn als ze daar geen creatief bruggetje voor zouden vinden. In de plek van eenvoudigweg omkoopgeld te accepteren, kwam er een geheel nieuw gebruik tot stand: het ruilen van geschenken. Ik geef jou een mooi duur beeldje in jade en ik krijg van jou een papieren serviette, het is duidelijk dat jij mij nog iets moet gierige pin!

Deze oude methode van omkoperij gebruikt Gugong nu als spelmechanisme. Tijdens het spel reis je rond in China, zeil je langs het Grote Kanaal, koop je kostbare jade, help je meebouwen aan de Grote Muur, en de winnaar zal uiteindelijk een audiëntie met de keizer ontvangen. Als speler neem je de rol aan van machtige Chinese gezinnen die proberen invloed en macht te verwerven door geschenken uit te wisselen met de functionarissen van de overheid, de 'Officials'. De kaarten die je hen als geschenk aanbiedt moeten van een hogere waarde zijn dan de kaarten die je ontvangt.

Release Date:Genre:Rating:Developed By:Publisher:

Lost Password