Terraforming Mars

Guldbrikken 2018 & Deutsche Spieler Preis 2017
Follow Koop deze game!
9

Kampioen

9.3

User Avg

Terraforming Mars
Terraforming Mars Bordspel review - Boxing Meeples Board Games

Het spel begint met elke speler die een corporation, zeg maar een groot bedrijf, kiest om Mars mee te koloniseren. Elk bedrijf is actief in een andere sector en zal dus eigen voordelen met zich meebrengen. Het spel eindigt wanneer er drie condities om op de planeet te overleven vervuld zijn, namelijk ten eerste de temperatuur verhogen van -30°C tot 8°C, ten tweede ervoor zorgen dat er minstens 9% van het oppervlak oceaan is en als derde moet de zuurstofgraad in de atmosfeer van 0% naar 14%. Niet noodzakelijk in deze volgorde. Telkens je een parameter verhoogt, neemt ook je terraformingsniveau toe.

Je kiest je persoonlijke corporation uit twee blind getrokken kaarten en legt deze voor je. Uit de stapel projectkaarten krijg je blind nog eens tien kaarten. Elke kaart kost je vier credits om in de hand te houden en later nog eens de vermelde kostprijs om ze te spelen. Elke speler heeft zijn eigen grondstoffenbord voor hem liggen met verschillende zones voor geld en grondstoffen. Je neemt je bord en duidt je corporation haar startwaardes voor inkomsten en grondstoffen aan.

Alle kaarten kan je met megacredits (geld) betalen en sommigen kan je ook met staal of titanium bekostigen. Andere grondstoffen zijn planten die je helpen zuurstof te maken, energie om om te zetten in hitte en met die hitte ga je dan de temperatuur verhogen. Klinkt allemaal logisch toch?

Je probeert zo dus met je bedrijf en bijhorende kaarten de drie parameters van de planeet omhoog te krijgen om leven mogelijk te maken. Om beurt neem je een maximum van twee acties achter elkaar. Ondertussen graai je zoveel mogelijk overwinningspunten mee die aan de zijkant van het bord worden bijgehouden.

De megacredits worden elke generatie uitbetaald. Het is de som van je terraform-niveau aan de zijkant van het bord en je verworven inkomen op je grondstoffenbord.

Elke ronde of generatie stopt als niemand nog acties kan of wilt uitvoeren. Bij aanvang van de nieuwe generatie krijgt elke speler terug vier kaarten. Weer kan je ze allemaal kopen voor vier credits per kaart. Kopen of niet kopen staat je vrij.

Het spel is gedaan als elke terraform-parameter tot zijn maximum is verhoogd. Vanaf dan volgt nog een laatste verkorte ronde. Er is een laatste inkomensronde je mag enkel nog bossen planten voor de ultieme puntentelling.

Latest News

No items found.

Latest Images

No items found.

Latest Videos

No items found.

Lost Password