Top 10 bordspellen 2021

De beste bordspellen van het jaar

1. Terraforming Mars NL

Terraforming Mars speldoos front - Boxing meeples - board game shop

In de jaren 2400 begint de mensheid de planeet Mars te terraformen. Gigantische bedrijven, gesponsord door de wereldregering op aarde, starten enorme projecten om de temperatuur, het zuurstofniveau en de bedekking van de oceaan te verhogen tot de planeet bewoonbaar is. In Terraforming Mars speel je een van die bedrijven en werk je samen in het terraformingsproces.

Tegelijk wedijver je voor het verkrijgen van overwinningspunten die niet alleen worden toegekend voor je bijdrage aan de terraforming, maar ook voor het bevorderen van de menselijke infrastructuur in het hele zonnestelsel, en het doen van andere prijzenswaardige dingen. Wanneer de drie globale parameters (temperatuur, zuurstof, oceaan) allemaal hun maximum hebben bereikt, is de terraforming voltooid en eindigt het spel na die generatie. Tel je Terraform niveau en andere VP’s om de winnende onderneming te bepalen!

Aantal spelers
Leeftijd
Mechanics
Moeilijkheid
Populariteit
Publisher
Spelduur
Speltype
Taal
Release Datum

2. Scythe

Scythe speldoos square - Boxing meeples - board game shop

Het is een tijd van onrust in het Europa van de jaren twintig. De as van de eerste grote oorlog verduistert nog steeds de sneeuw. De kapitalistische stadstaat die eenvoudigweg “The Factory” wordt genoemd en die de oorlog met zwaar gepantserde mechs heeft aangewakkerd, heeft zijn deuren gesloten en de aandacht van verschillende landen in de buurt getrokken.

Scythe is een engine builder die zich afspeelt tijdens de woelige jaren ’20 van de vorige eeuw. Het is een tijd van landbouw en oorlog, gebroken harten en verroeste tandwielen, innovatie en moed. In Scythe vertegenwoordigt elke speler een personage uit een van de vijf Oost-Europese facties die proberen hun fortuin te verdienen en de inzet van hun factie te claimen in het land rond de mysterieuze Factory. Spelers veroveren grondgebied, werven nieuwe rekruten, oogsten grondstoffen, winnen dorpelingen, bouwen structuren en activeren monsterlijke mechs.

Aantal spelers
Leeftijd
Mechanics
Moeilijkheid
Publisher
Release Datum
Spelduur
Taal
Populariteit
Speltype

3. Zombicide 2nd Edition

Zombicide 2nd speldoos 3D - Boxingmeeples - board game shop

Zombicide, het bordspel, heeft de wereld veroverd met meer dan 2 miljoen verkochte exemplaren sinds de release in 2012 en heeft een cult-franchise van coöperatieve zombieslachtoffers over de hele wereld voortgebracht. Bereid je voor op de 2e editie van Zombicide in 2021!

In Zombicide worden zombies gecontroleerd door het spel, terwijl spelers de rol van overlevenden op zich nemen die moeten samenwerken om te overleven en te gedijen in een wereld die overspoeld wordt door de bloeddorstige ondoden. Zoek geweren en spullen om de strijd aan te gaan met de zombies door middel van 25 verschillende scenario’s op je weg door een geteisterde stad.

Aantal spelers
Leeftijd
Mechanics
Moeilijkheid
Populariteit
Publisher
Release Datum
Spelduur
Speltype
Taal

4. Brass Birmingham

Brass Birmingham Bordspel - Boxing Meeples Board Games Webshop

Brass: Birmingham is een economisch strategiespel als vervolg op het meesterwerk van Martin Wallace uit 2007. Brass: Birmingham vertelt het verhaal van concurrerende ondernemers in Birmingham tijdens de industriële revolutie tussen de jaren 1770-1870. De industriële revolutie wordt gesmeerd met biersteenkool en ijzererts.

Kosten noch moeite werden gespaard. Alles is in thema en historisch correct. De personages waarmee je speelt, zijn echte hoofdrolspelers uit die periode. Zo kan je bijvoorbeeld met Sir Henry Bessemer of James Watt spelen. Men deed hiervoor zelfs beroep op een geschiedkundig adviseur, die deze figuren in hun historische context plaatste!

Brass Birmingham is essentieel in een eurogamer collectie. Het is een volwassen spel dat fouten gegarandeerd afstraft. Vergissingen vroeg in het spel, zullen je duur te staan komen op het einde.

Aantal spelers
Leeftijd
Mechanics
Moeilijkheid
Publisher
Spelduur
Speltype
Release Datum
Taal
Populariteit

5. Marvel Champions: the card game

Marvel champions: the card game - Boxing meeples

Welkom bij S.H.I.E.L.D., de geheime antiterreurorganisatie bevolkt door enkele van de meest extravagante superhelden ooit. Nadat hun teamleider, special agent Coulson, een maandje onbetaald verlof heeft genomen, ben jij aangesteld als interim-baas. De wereld rekent nu op jou om de schurken te bedwingen. Je superheldenteam bestaat uit Marvelkarakters zoals Spiderman, Captain Marvel en Iron man. Kruip in hun huid en versla de schurken!

Als alle spelers hun held hebben uitgekozen, kiezen ze een scenario voor een snode Marvel-schurk en hun bijpassende schema. Hoewel elke schurk zijn eigen bondgenoten en tactiek in het scenario brengt, kunnen deze scenario’s ook worden aangepast met extra modulaire ontmoetingen om de uitdaging van een gevecht te vergroten of de strijdkrachten tegen je te mengen.

Aantal spelers
Leeftijd
Mechanics
Moeilijkheid
Publisher
Spelduur
Speltype
Taal
Release Datum

6. Root

In het bos geldt de wet van de sterkste. Leid je asymmetrisch aangedreven boswezens naar totale dominantie. Root is een spel van avontuur en oorlog waarin 2 tot 4 spelers (1 tot 6 met de underworld-uitbreiding) strijden om de controle over een uitgestrekte wildernis.

Root is een ingewikkeld spel om te leren. Minstens zal je de krachten van elke andere factie moeten begrijpen om ze te kunnen verslaan. Je moet weten waar je tegenstanders hun punten mee verdienen om ze te kunnen dwarsbomen.

In 2021 brengt de auteur-publisher tandem van dit spel een nieuw asymmetrisch spel uit: Oath, chronicles of empire and exile. De verwachtingen zijn hooggespannen!

Aantal spelers
Leeftijd
Moeilijkheid
Publisher
Spelduur
Mechanics
Populariteit
Speltype
Release Datum
Taal

7. Gloomhaven: Jaws of the Lion

Gloomhaven jaws of the lion speldoos front - Boxing meeples - board game shop

Gloomhaven: Jaws of the Lion is een op zichzelf staand spel dat plaatsvindt voor de gebeurtenissen in Gloomhaven. Het spel bevat vier nieuwe personages die ook in het originele Gloomhaven spel gebruikt kunnen worden.

Jaws of the Lion is gericht op een meer casual publiek om mensen sneller in het spel te krijgen. Alle moeilijk te organiseren kartonnen kaarttegels zijn verwijderd, en in plaats daarvan spelen de spelers op het scenarioboek zelf, dat nieuwe kunstwerken bevat die uniek zijn voor elk scenario. De laatste barrière om het spel te betreden – d.w.z. het leren van het spel – is ook verlaagd door middel van een vereenvoudigde regelset en een vijf-scenariotutorial die het voor nieuwe spelers gemakkelijker maakt om het spel te spelen.

Aantal spelers
Leeftijd
Mechanics
Moeilijkheid
Publisher
Release Datum
Spelduur
Taal
Populariteit

8. Dune Imperium

Dune: imperium speldoos 3D - Boxingmeeples - board game shop

Dune: Imperium is een spel dat zich laat inspireren door elementen en personages uit de Dune erfenis, zowel de nieuwe film uit Legendary Pictures als de rudimentaire literaire serie van Frank Herbert, Brian Herbert en Kevin J. Anderson.

Als leider van een van de Grote Huizen van de Landsraad, werpt je jouw banier op en rangschikt je jouw krachten en spionnen. De oorlog komt eraan, en in het centrum van het conflict staat Arrakis – Dune, de woestijnplaneet.

In tegenstelling tot veel spellen voor het bouwen van een dek, speel je niet je hele hand in één beurt. In plaats daarvan trek je aan het begin van elke ronde een hand van kaarten en wissel je deze af met andere spelers, waarbij je één beurt per keer Agent speelt (door één kaart te spelen stuur je een van je Agenten naar het bord). Als je aan de beurt bent en je hebt geen Agenten meer te plaatsen, neem je een Reveal- beurt, waarbij je de rest van je kaarten onthult, wat zal zorgen voor Persuasion en Swords. Persuasion wordt gebruikt om meer kaarten te verwerven, en Swords helpen je troepen te vechten voor de beloningen van de huidige ronde, zoals te zien is op de geopenbaarde Conflictkaart.

Versla je rivalen in de strijd, navigeer slim door de politieke facties, en verkrijg kostbare The Spice Must Flow kaarten om je Huis naar de overwinning te leiden!

Aantal spelers
Leeftijd
Mechanics
Moeilijkheid
Populariteit
Publisher
Release Datum
Spelduur
Speltype
Taal

9. Lost Ruins of Arnak

Lost ruins of Arnak - bordspel - Boxing Meeples

Op een onbewoond eiland in onverkende zeeën hebben ontdekkingsreizigers sporen van een grote beschaving gevonden. Nu leid jij een expeditie om het eiland te verkennen, verloren voorwerpen te vinden en angstaanjagende beschermers onder ogen te zien, allemaal in een zoektocht om de geheimen van het eiland te leren kennen.

Lost Ruins of Arnak combineert dekopbouw en worker placement in een spel van exploratie, resource management en ontdekking. Naast de traditionele dekopbouw effecten, kunnen kaarten ook worden gebruikt om arbeiders te plaatsen, en nieuwe arbeidersacties worden beschikbaar als spelers het eiland verkennen. Voor sommige van deze acties zijn grondstoffen nodig in plaats van arbeiders, dus het opbouwen van een solide grondstoffenbasis zal essentieel zijn. Je bent beperkt tot slechts één actie per beurt, dus maak je keuze zorgvuldig… welke actie zal je nu het meest ten goede komen? En wat kun je je veroorloven om later te doen… in de veronderstelling dat iemand anders niet eerst de actie onderneemt!?

Aantal spelers
Leeftijd
Mechanics
Moeilijkheid
Publisher
Release Datum
Spelduur
Speltype
Taal

10. Ticket to Ride: Europa 15th anniversary

Ticket to ride 15th anniversary speldoos 3D - Boxingmeeples - board game shop

Van onder de schaduw van de Big Ben in Londen tot aan de torenhoge bogen van het Colosseum in Rome, van de schitterende uienkoepels in Moskou tot de delicate Eiffeltoren in Parijs. Ticket to Ride Europe neemt je mee op nieuwe treinavonturen door de grote steden van het Europa van rond de eeuwwisseling.

Trotseer jij een rit door de lange Alpentunnels of onderneem je een arctische veerboottocht? Bouw je extravagante treinstations in de oude keizerrijken of doe je een poging met de legendarische European Express? Je volgende zet kan je plaats als Europa’s belangrijkste treinmagnaat bezegelen! Pak je bagage, roep de kruier, en klim aan boord!

Liever deze jubileumeditie van Ticket to Ride in het Engels? Klik dan hier!

Aantal spelers
Leeftijd
Mechanics
Moeilijkheid
Populariteit
Publisher
Release Datum
Spelduur
Speltype

Lost Password