Eerste Hulp Bij Corona Verveling

Bij Boxing Meeples werken aardige peoples. Zij zijn bereid hulp aan te bieden om je door deze onzekere tijden te boksen. We verzamelden enkele tips & tricks om de spelbord-junkie aan zijn dosis hard karton te helpen. Zolang dit lijstje niet door Ministeriële Besluiten wordt bekrachtigd zullen we het een leidraad noemen. Iets zoals het rode boekje van Mao of de inzichten van Mozes, maar dan net iets meer bordspel gericht.

Corona verveling board games en tips

1. Tabletopia.com en steam.com

Eerste Hulp Bij Online-gaming. Bordspelfanaten kunnen reeds geruime tijd terecht op enkele online platformen. De lock-down maatregelen zullen hen geen windeieren leggen. Jazeker, hun beste spelopties zitten verstopt achter een betaalmuur, maar kreeg jij jouw speldozen zomaar gratis aan huis geleverd? Je kan kiezen om tegen Artificiële Intelligentie, echte onbekenden of je eigen vrienden te spelen. Check zeker tabletopia.com en steam.com. Wij kunnen enkel hopen dat je ooit nog terugkeert naar onze old-fashioned speldozen.

2. Bandido bordspel

Dit lijkt 1 van de eerste titels te zijn die op de corona-trein sprongen…nog voor er zelfs sprake was van een trein. Dit spel uit 2016 komt met een print & play versie COVID-19. Ze worden op de hielen gezeten door een Pandemic-scenario van RBMStudio/C3imagazine. Beide zijn gratis verkrijgbaar.

Bandido: COVID-19                Pandemic: corona-scenario

3. Pandemic bordspel

Zijn we op het echte complot gestoten? Heeft Boxing Meeples de primeur van de ontmaskering te pakken? Sterker nog dan de 5G-theorieën lijkt Pandemic de grote profiteur van deze corona-uitbraak te zijn. Het spel zou een blauwdruk kunnen zijn voor deze crisis. Kon dit bejaarde bordspel niet net een revival gebruiken? Brengen ze niet net een corona-uitbreiding op de markt?

via GIPHY

4. Plague Inc bordspel

Deze board game doet het omgekeerde van Pandemic. Je kruipt in de huid van een virus en wint door jezelf zo snel mogelijk te verspreiden over de wereld. Hoewel ze hiermee iets minder argwaan opwekken dan Pandemic, kunnen we ze toch maar beter in het oog houden. Het zou niet de eerste keer zijn dat deze tactiek als dekmantel wordt gebruikt! Boxing Meeples is watching you!

5. After the Virus kaartspel

Met After the virus blijf je in thema gamen. Zijn naam alleen geeft hoop op een goede afloop. Berucht voor zijn solo-capaciteiten is het een ideaal spel voor de eenzame quarantainist. Het spel komt uit de petrischaal van de maker van terraforming Mars. Nadien werden de plannen voor een permanente bewoning op Mars ook meer concreet. Wij hopen dat hij deze voorspellende truc nog eens overdoet met After the virus.

6. Is dit de definitieve doorbraak van solo-gaming?

Deze groeiende trend kan nu zijn ultieme doorbraak beleven, gesteund door de verplichte quarantaine-maatregelen. Veel spellen hebben al een solo-optie maar eigenlijk kan je elk spel op je eentje spelen. Je speelt gewoon zelf met meerdere karakters. Wie zijn vaste spelersgroep te hard mist, kan dit nog een stapje verder nemen. Waarom neem je niet de gewoontes van bepaalde spelers over. Regels aanpassen tijdens het spel, beurten terugdraaien en zelfs vals spelen behoren tot de mogelijkheden.

7. Download eens een app zoals houseparty

Dit doorbreekt niet enkel je isolement, je kan er ook 4 spelletjes met je vrienden spelen: Heads Up!, Trivia, Chips and Guac en Quick draw!. Quarantaine heeft deze app laten ontploffen onder jongeren. Ze is eigendom van Epic games, de makers van Fortnite.

8. Vervang je vaste spelersgroep

Dit is hét moment om gezinsbanden aan te halen of net te kraken. Gebruik je gezinsleden als ersatz-spelgroep. Start met eenvoudige familiespellen en probeer ze mee te trekken in je hobby. Laat ze wel niet te veel winnen of je geraakt er niet meer vanaf na de lock-down.

via GIPHY

9. Bordspelhygiëne en etiquette

Alle signalen wijzen erop dat de spelavond-sector de volgende is die mag heropenen. De knappe ministeriële koppen hebben hiervoor een plan in de steigers staan. Gezien de enorme populariteit van bordspellen onder virale, potente spelers lijken die maatregelen enigszins overdreven. Toch een korte toelichting bij de denkpistes. 2 maatregelen lijken in de pijplijn te zitten.

  • Zo zal social distancing gegarandeerd worden door de verplichting om enkel games te spelen met een spelbord met de minimumafmetingen van 1.5 m x 1.5 m
  • Verdere verspreiding zal worden tegengegaan door de verplichting om elke kaart, spelbord en dobbelsteen te sleeven. Dit op straffe van een GAS-boete.

via GIPHY

10. Reculer pour mieux sauter!

Vrij vertaald betekent dit: terugtrekken om even te bezinnen en daarna versterkt terug komen. Dit lijkt de te volgen tactiek. Dit is hét moment om een spaarpotje aan te leggen. Veel publicaties lijden onder de crisis. Publishers zijn terughoudender om nieuwe titels op de markt te brengen. Wellicht verplicht doordat de chinese productie niet gegarandeerd kan worden. Enkele eerder middelmatige titels zullen waarschijnlijk nooit gedrukt worden of de tijd krijgen om verbeterd te worden.

11. Laat je eigen board game los op de wereld

Deze Duitsers hebben uit verveling een Corona Battle Against COVID-19 Board Game gekickstart. Ziet er nog wel geinig uit, toch? Vooral de fluo virusdeeltjes stelen de aandacht. Ook een leuk idee bedacht? Maak van je idee een prototype en wie weet verkopen we ooit jouw spel op boxingmeeples.be!

corona virus board game kickstarter

 

 

Leave a Reply

Lost Password