Wingspan: Europese uitbreiding Review

Pluimgewicht arena Prijswinnaar Arena
Follow Koop deze game!
8.6

Supertalent

8.2

User Avg

Wingspan was waarschijnlijk het meest begeerde spel uit 2019. Zo populair dat de drukpersen van Stonemaier Games nauwelijks konden volgen. Na de winst van de “kennerspiel des jahres 2019”-prijs, nam de vraag nog toe. De aankondiging van deze Europese uitbreiding zorgde voor heel wat opschudding in onze vogelkastjes! Terecht, of niet?

De review van het basisispel vind je hier. We nemen uiteraard aan dat je die al gelezen hebt. Misschien bezit je de basisversie wel? Dan is het makkelijk. Aan de gameplay verandert deze uitbreiding namelijk niets.

Wingspan Europa spelinhoud - Boxing meeples - board game review

De veren maken de vogel

Wat had je gedacht? Zou de uitbreiding van Wingspan echt met een ander afwerkingsniveau op de proppen komen? Nee dus! Dezelfde topkwaliteit als voordien, weliswaar met een paars tintje deze keer. Een extra aanvulling van alle voorraden en bonusdoelen maar bovenal, die nieuwe, Europese vogelkaarten! Nice! Zo mogen er zo fier als een pauw op zijn.

El condor pasa

Aan het vluchtplan verandert deze uitbreiding niets. Wie de basisversie leerde spelen, kan dit ook probleemloos uitvogelen. Er zijn geen aanpassingen aangebracht aan het spelverloop. Enkele nieuwe einddoeltegels en extra persoonlijke doelen brengen meer variatie in het spel. Ze hebben hier geen extra speelduur voor nodig.
81 nieuwe vogelkaarten. De doos verklapt het al een beetje, allemaal Europees gevogelte. Ze brengen veel nieuwe krachten in het spel. Ze brengen meer balans in het basisspel en vervangen sommige té gekende strategieën door nieuwe.

Deze uitbreiding kan je zo door de basiskaarten schudden. Samen met de 170 basiskaarten, mag je blij zijn, als je ze allemaal al eens bent tegengekomen voordat de Oceanië-uitbreiding af is. Deze laatste is gepland voor de winter van 2020!
Voor de soloplayers zijn er 4 extra kaarten. Je artificiële tegenstrever gebruikt deze om je te dwarsbomen.

Nog niet genoeg over vogels gezeverd? Geniet dan gerust even van deze Simon and Garfunkle classic.

Good

  • Nieuwe balans en strategie
  • Afwerking
  • Europa!

Bad

  • Misschien hou je niet van vogels?
8.6

Supertalent

Leave a Reply

Lost Password